Terug naar de Homepage   Hier vindt u algemene informatie over portretinopdracht   Hier vindt u een overzicht van de bij ons aangesloten kunstenaars   Begin hier uw zoektocht   Vaakgestelde vragen   Adresgegevens    

portretfoto van de kunstenaarVoeg deze kunstenaar toe aan uw favorietenlijst.

E-mailNeem contact op met Hanneke Naterop

Hanneke Naterop E-mailNeem contact op met Hanneke Naterop

Hanneke Naterop studeerde in 1990 af aan de academie voor beeldende vorming te Tilburg. Sinsdien is zij bezig met haar grote passie; mensen schilderen en tekenen. Hanneke schildert haar portretten met olieverf in gedempte tonen. Textuur, huid, diepte , verstilling, realisme-abstractie zijn thema’s die je terug vindt in haar werk. In haar portretten focust Hanneke op de blik in de ogen. De personen lijken hierdoor ook echt aanwezig. De portretten schildert Hanneke op linnen, natuursteen en hout. De opdrachtgever bepaalt wat de voorkeur heeft. Hanneke schilderde vele portretten in opdracht in binnen en buitenland. ze exposeerde o.a. in Perth Australië, de arena in Amsterdam, Morren galleries Utrecht en in ahoy Rotterdam.


1
2
volgende pagina
 
opa
Steen / Olieverf op
30 x 30 cm

 
 
nichtje
Olieverf op Linnen
80 x 100 cm

 
 
sminck
Olieverf op Linnen
50 x 60 cm

 
 
saturn
op
30 x 70 cm

 
 
Silver.
Steen / Olieverf op
30 x 30 cm

 
 
little girl
Olieverf / Steen op
20 x 20 cm

 
 
Opleiding Academie voor Beeldende Vorming Tilburg
Statement Werkwijze Het is voor mij belangrijk iets te weten te komen over de persoon die ik ga portretteren. Het liefst ontmoet ik de mensen in hun eigen omgeving en maak daar ook de foto’s. Meestal neem ik een fotograaf mee. Als mensen wat meer tijd hebben maak ik eerst schetsen. Dit is fijn om te kijken welke verschillende gezichten de persoon heeft. Bij het maken en selecteren van de foto’s zoek ik naar iets eigens in de persoon wat mij raakt. Dit inspireert mij om te gaan schilderen. De gelijkenis is voor mij erg belangrijk en ik werk hier ook zorgvuldig naar toe in het portret. Daarnaast zijn thema’s als textuur, huid, diepte, verstilling realisme-abstractie terug te vinden in mijn schilderijen. Ik schilder op doek steen en hout. De cliënt bepaalt waar zijn /haar voorkeur ligt.
Talen Nederlands, Engels
Reist landelijk? ja
Reist internationaal? ja
Technieken Steen, Olieverf
Werkwijze Werkwijze; Voor de portretten in opdracht maakt Hanneke soms studies in tekening en maakt ze foto's van de persoon en schildert vanuit deze tekeningen en foto's het eindproduct. Kinderen schildert ze van een foto's. De portretten schildert Hanneke op linnen, natuursteen en hout. De opdrachtgever bepaalt wat de voorkeur heeft.


Prijsindicatie (Olieverf)
Kop en schouders vanaf € 2400
Ten halven lijve vanaf €  3000
Drie kwart vanaf €  3600
Ten voeten uit vanaf €  4000
Dubbelportret vanaf €  4000
Dierportret vanaf €  2400
partners en filialen
Koppelaar's Kunsthuiskamer
Lijstenmakerij Krützmann Amsterdam
kinderportrettendubbelportrettenfamilieportrettengroepsportrettenofficiële portretten
dierenportrettenportretten van huizenportretten van interieurs
portretten van schepenportretten naar foto's