Terug naar de Homepage   Hier vindt u algemene informatie over portretinopdracht   Hier vindt u een overzicht van de bij ons aangesloten kunstenaars   Begin hier uw zoektocht   Vaakgestelde vragen   Adresgegevens    
Voeg deze kunstenaar toe aan uw favorietenlijst.

E-mailNeem contact op met Rogier Willems

Rogier Willems E-mailNeem contact op met Rogier Willems

Rogier Willems richt zich als schilder hoofdzakelijk op het full-figure portret maar krijgt ook steeds meer plezier in het maken van kleine kop-stukken. Hij laat hij zich inspireren door het werk van diverse kunstenaars zoals Bacon, Freud, Velazquez en Balthus. Ook schilders uit de late Middeleeuwen oefenen een duidelijke invloed op hem uit. Behalve met het schilderen van portretopdrachten houdt Rogier zich bezig met steeds verschillende portretseries, telkens gebaseerd op een thema. Hij onderzoekt hiermee altijd de betekenis en de reikwijdte van het portret. Deze tentoonstellingen reizen langs verschillende locaties, passend bij hun thematiek. In 2007 en 2009 heeft Rogier solotentoonstellingen in Galeria Movimento Arte in Milaan, Italie.


1
2
3
volgende pagina
 
Jeroen Willems
op Doek
160 x 130 cm

 
 
Neelie Kroes
op Doek
160 x 130 cm

 
 
Courtisane
op Doek
150 x 110 cm

 
 
annunciatie
Olieverf op Doek
160 x 130 cm

 
 
Lloyd
op Doek
130 x 110 cm

 
 
Whatsapp
op Doek
65 x 50 cm

 
 
Opleiding d'Witte Leli, Amsterdam
VU Amsterdam, kunstgeschiedenis
Recente exposities
2012 Keizersgracht Amsterdam (voorheen Wittenveen)
2012 Nieuwe Aanwas, Pulchri
2011 solo-expo in Kasteel Geldrop
2010 Ars Politica, Nieuwspoort Den Haag
2010 Movimento Arte, Milaan
2009 De Vierde Wand, in diverse theaters
Opdrachten o.a. vanaf 1998 diverse opdrachten
Statement Een portret is het voor mij het perfecte onderwerp om emotie aan te spreken. Maar ik houd niet van puur poseren, ik houd van kwetsbaarheid. Het is mooi als iemand zijn kwetsbaarheid toont zonder daar zelf aan onderdoor te gaan. Dat vereist kracht. Die kracht is me zeer dierbaar. Ik val het meest voor mensen waarvan je het vermoeden hebt dat ze een geheim hebben. Ieder mens probeert onzekerheden te maskeren. Dat ontroert me. Als het de betekenis van de afgebeelde persoon ontstijgt is het portret geslaagd. Je moet het idee krijgen dat je door het kijken naar een ander een klein beetje een antwoord krijgt op de raadsels van je eigen leven.
Talen Nederlands, Engels, Duits
Reist landelijk? ja
Reist internationaal? ja
Technieken Olieverf
Werkwijze Ik schilder het liefst naar foto's die zelf maak. Een schetsmoment met model voor ik ga schilderen en voor de finishing-touch is wenselijk maar niet noodzakelijk. Ik neem graag de tijd om het model te leren kennen en goed te kunnen kijken naar mimiek en motoriek om een zo compleet mogelijk beeld te krijgen. Poseren kan op locatie maar ook in mijn atelier (in Schermerhorn). Ik schilder uitsluitend in olieverf op linnen op verschillende formaten.


Prijsindicatie (Olieverf)
Kop en schouders vanaf € 1400
Ten halven lijve vanaf €  1900
Ten voeten uit vanaf €  2700
Dubbelportret vanaf €  3600
partners en filialen
Koppelaar's Kunsthuiskamer
Lijstenmakerij Krützmann Amsterdam
kinderportrettendubbelportrettenfamilieportrettengroepsportrettenofficiële portretten
dierenportrettenportretten van huizenportretten van interieurs
portretten van schepenportretten naar foto's