Terug naar de Homepage   Hier vindt u algemene informatie over portretinopdracht   Hier vindt u een overzicht van de bij ons aangesloten kunstenaars   Begin hier uw zoektocht   Vaakgestelde vragen   Adresgegevens    
Voeg deze kunstenaar toe aan uw favorietenlijst.

E-mailNeem contact op met Mirèse Mudde

Mirèse Mudde E-mailNeem contact op met Mirèse Mudde

Mirèse Mudde (1958) heeft een juridische opleiding gedaan maar heeft slechts kort in dat vak gewerkt. Volgde haar kunstzinnige opleiding aan de Wackers Academie in Amsterdam, waar het werken naar de waarneming de rode draad was. Eerst was er alleen het tekenen, daarna is een overstap gemaakt naar het drie dimensionale vlak. Het boetseren bood veel meer uitdaging: oog hebben voor het totaal rondom en inzicht hebben in de vorm. Naast boetseren van portret en autonome beelden zijn tekenstudies naar model door te tijd heen altijd een constante gebleven. De menselijke figuur is inspiratiebron en de tekenstudies zijn oefeningen in het kijken. Ze zijn ondersteunend voor het portret maar leiden ook tot autonome beelden. Veelal torso's, uitgevoerd in brons en steen.


1
2
volgende pagina
 
Thomas
Brons


 
 
Gaia
Keramiek


 
 
Simon
Keramiek


 
 
Lisette
Brons


 
 
Harry Mulisch (postuum)
aluminium cement


 
 

Brons op


 
 
Opleiding Wackers Academie Amsterdam
Statement Ik werk altijd naar de waarneming. Je hand laten doen wat je ziet: kijken en weergeven. Het blijft boeiend een mens naar het leven/life te boetseren. Je neemt waar en registreert een sfeer van de persoon. Het contact met de persoon is intrigerend en voor mij wezenlijk belangrijk voor een goed portret. Door de keuzes die je maakt tijdens het werk ontstaat er een persoonlijke interpretatie. Iedere persoon heeft zijn eigen karakteristiek, een soort grondvorm: dát te vinden is mooi en spannend. Het 'handschrift', de vorm en structuur bepalen het uiteindelijke beeld.
Talen Nederlands, Engels
Reist landelijk? ja
Reist internationaal? nee
Technieken Brons, Keramiek, aluminium cement, gietsteen.
Werkwijze Ik werk graag met het model er bij. Foto's die ik maak zijn ter ondersteuning en voor de herinnering. Bij voorkeur zie ik het model 3 tot 5 keer (3 keer is het minimum); sessies van ongeveer anderhalf uur. Voordat ik tevreden ben over het portret neemt ongeveer 3 maanden in beslag. Het portret moet voor mij nl. ook een goed beeld zijn; een goed evenwicht in ritmes, richtingen, licht en schaduw. Door te poseren wordt u mee genomen in het proces. Ik werk in klei maar kan afleveren in gips, terracotta, gietsteen en brons. De keuze van materiaal bepaalt de prijs en de tijd voor de afwerking.


Prijsindicatie (Brons)
Kop en schouders vanaf € 5000
partners en filialen
Koppelaar's Kunsthuiskamer
Lijstenmakerij Krützmann Amsterdam
kinderportrettendubbelportrettenfamilieportrettengroepsportrettenofficiële portretten
dierenportrettenportretten van huizenportretten van interieurs
portretten van schepenportretten naar foto's